انواع درمان های ارتودنسی
در اين نوشته می خوانيد :
ارتودنسی مدرن انواع مختلفی از رویکردهای درمانی متعدد را در اختیار ارتودنتیست ها قرار می دهد تا ارتودنتیست ها به تعهد خود به بیماران برای صاف و یکدست کردن دندان ها و پیدا کردن لبخندی زیبا عمل کنند.
در اکثر موارد درمان ناصافی دندان ها شامل استفاده از بریس ها هستند، اما تعدادی از ابزارهای ارتودنتیک دیگر، مانند وسیع کننده کام (پلت اکسپندر) یا هدگیر ممکن است قبل ار ابزار بریس برای هدایت رشد فک استفاده شوند. در برخی موارد دشوار، جراحی فک نیز ممکن است لازم باشد. گرچه رایج ترین درمان ارتودنتیک همچنان بریس ها هستند، اما ارتودنسی امروز می تواند چندین نوع مختلف دیگر به عنوان جایگزین برای بریس های فلزی کلاسیک ارائه دهد.
گزینه های درمان ارتودنتیک
ارتودنتیست ها می توانند چندین رویکرد مختلف را برای درمان مال اکلوژن دنبال کنند و دندان های صافی خلق کنند:
درمان ارتودنسی پیشگیری
هدف درمان ارتودنسی پیشگیری ارائه شرایط مناسبی برای بیرون آمدن دندان های دائمی است. برای دستیابی به این هدف، ارتودنسی پیشگیری ممکن است مستلزم کشیدن یک دندان شیری باشد که رشد صحیح یک دندان دائمی را تحریف کرده است، یا استفاده از فضا نگهدار برای حفظ فضای به جا مانده از افتادن خیلی زود دندان های شیری تا این فضا برای بیرون آمدن دندان دائمی فراهم باشد که وقتی بیرون می آید جایگزین دندان شیری از دست رفته شود.
درمان ارتودنسی مداخله گر
درمان ارتودنسی مداخله گر که درمان فاز یک نیز نامیده می شود، در سنین پایین انجام می شود تا از گسترش مشکلات وخیم تر دندانی به مرور زمان پیشگیری نماید.هدف حذف علت گسترش مشکل یا حداقل کاهش وخامت مشکل ارتودنتیک، با ایجاد تغییرات در رشد است. یکی از نمونه های درمان ارتودنسی مداخله گر استفاده از ابزار وسیع کننده کام (پلت اکسپندر) برای افزایش اندازه فک های کوچک و ایجاد فضای کافی برای درست بیرون آمدن همه دندان های دائمی است. درمان ارتودنسی مداخله گر می تواند به میزان قابل چشمگیری طول درمان جامع و کامل ارتودنسی که در آینده نیاز است را کاهش دهد.
درمان ارتودنسی جامع
درمان ارتودنسی جامع روی اصلاح مشکلات موجود ارتودنتیک با احیاء اکلوژن (بایت) صحیح دندان ها با استفاده از ابزارهای ثابت (بریس ها) برای جابجایی تدریجی دندان ها متمرکز است. صرف نظر از نوع دندان هایی که بیمار دارد، درمان مال اکلوژن در هر سنی می تواند آغاز شود. این درمان هم می تواند با دندان های شیری (5 تا 6 سالگی)، در دوره واسط دندانی (7 تا 12 سالگی) یا دندان های دائمی آغاز شود. بسته به ماهیت مشکلی که درمان می شود و اهداف درمان، درمان ممکن است شامل یک یا چند مرحله باشد، یا دیگر انواع درمان های دندانپزشکی (شامل جراحی دهان) را شامل شود.
درمان ارتودنسی جراحی
ارتودنسی جراحی ناهنجاری های فک و دندانی را درمان می کند که نتوانند با درمان های مرسوم ارتودنتیک درمان شوند. جراحی فک (یا جراحی ارتوگناتیک) در برخی موارد دشوار، بویژه در درمان بیماران بزرگسال لازم است، زمانی که استخوان های فک کاملاً رشد کرده اند. مشکلاتی که احتمالاً نیاز به جراحی فک دارند معمولاً عبارتند از جلو آمدگی یا یا عقب رفتگی فک بالا یا عقب رفتگی یا جلو آمدگی فک پایین. فرایندهای ارتودنسی جراحی توسط جراح دهان و دندان یا هماهنگ با طرح درمان ارتودنتیست انجام می شوند.
کشیدن دندان
در برخی موارد، فضای کافی در دهان وجود ندارد تا همه دندان ها به درستی درون دهان جای بگیرند. احتمالا، لازم است یک یا چند دندان دائمی کشیده شوند تا فضای کافی برای بقیه دندان ها ایجاد شود. تا چند دهه پیش، کشیدن دندان تنها راهکار برای درمان مشکل فشردگی و نامرتبی دندان ها بود. راهکار ارتودنسی مدرن شامل استفاده از ابزارهای وسیع کننده (اکسپندر) برای افزایش اندازه قوس دندانی و به حداقل رساندن نیاز به کشیدن دندان است.
مراحل درمان ارتودنسی کدامند؟
به طور کلی، دو تا سه مرحله برای درمان ارتودنتیک وجود دارد. مرحله اصلاحی درمان ارتودنسی معمولاً شامل تنها درمان مرحله جامع است. اما چندین مشکل ممکن است بهتر و سریع تر درمان شوند اگر مرحله درمان مداخله گر قبل آن انجام شود. در این صورت، این همان درمانی است که ارتودنتیست ها آن را درمان دو مرحله ای می نامند. پس از مرحله اصلاحی، ارتودنتیست مرحله حفظ را پیشنهاد می دهد که در آن بیمار مجبور است از ریتینرهای (نگهدارنده) دندانی برای پیشگیری از بازگشت و لغزش دندان های اصلاح شده به جای قدیمی خود استفاده کند.
پرسش های رایج
چه زمانی باید کودک خود را نزد ارتودنتیست ببرم؟
به صورت ایده آل، کودک شما برای نخستین مرتبه باید در سن 7 سالگی نزد ارتودنتیست برده شود. گرچه ممکن است در این سن ابزارهای ارتودنسی استفاده نشوند، اما ارتودنتیست کودک شما قادر خواهد بود مشکلات آتی را بیابد و ممکن است بتواند از برخی ابزارهای پیشگیرانه استفاده نماید.
آیا کودک من به درمان ارتودنسی نیاز دارد؟
کودک شما ممکن است درمان ارتودنسی نیاز داشته باشد اگر دندان های او همپوشانی داشته باشند، دشواری در جویدن یا حرف زدن داشته باشد، از راه دهان نفس بکشد، دندان قروچه داشته باشد، عدم تقارن در صورت خود داشته باشد، یا فکی که کج است یا هنگام باز و بسته کردن دهان صدا می دهد. با این حال، تنها راه برای اینکه با اطمینان بدانید آیا کودک شما درمان ارتودنسی نیاز دارد یا خیر این است که او را نزد ارتودنتیست ببرید.
در طول درمان ارتودنسی کودک چه انتظاراتی باید داشت؟
درمان های ارتودنسی برای هر بیماری متفاوت هستند، با این حال، برخی چیزها عمومی هستند و می توانید انتظار داشته باشید در طول درمان ارتودنسی کودک شما اتفاق بیفتند. درمان ارتودنسی با جلسه مشاوره آغاز می شود، که در آن ارتودنتیست دندان ها و بایت کودک شما را معاینه می کند، عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس می گیرد، و راجع به گزینه های درمان برای شما توضیح خواهد داد. معمولاً پس از آن از دندان ها قالب گرفته می شود که ارتودنتیست از آن برای انتخاب طرح درمان استفاده خواهد کرد.
اگر به دنبال یک متخصص ارتودنسی خوب در تهران و اراک هستید با ما در تماس باشید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.