در اين نوشته می خوانيد :

۱- عصب ‌کشی درد زیادی دارد

این تصور اشتباه است. عصب کشی تحت بی‌ حسی موضعی انجام می‌شود بنابراین در حین درمان هیچ دردی احساس نمی‌کنید. در حقیقت عصب کشی برای بر طرف کردن التهاب و عفونت پالپ دندان انجام می‌شود. التهاب و عفونت پالپ (محفظه پالپ دندان حاوی رگهای خونی و عصبی است) باعث دندان درد می‌شود. بنابراین عصب کشی دندان درد را برطرف می‌کند نه این که عامل آن باشد. در گذشته که از بی‌ حسی برای درمان استفاده نمی‌شد، عصب کشی درمانی دردناک به حساب می‌آمد اما امروزه به هیچ وجه در حین درمان درد نمی‌کشید. در صورتی که عفونت دندان شدید باشد ممکن است از آنتی‌ بیوتیک پیش از درمان استفاده شود. در موارد پیچیده عصب کشی ممکن است دندانپزشک شما را به اندودنتیست ارجاع دهد.

باورهای نادرست درباره عصب ‌کشی دندان
باورهای نادرست درباره عصب ‌کشی دندان

۲- هزینه عصب کشی زیاد است.

این گفته درست است. با این حال باید توجه داشته باشید عصب کشی درمانی مقرون به صرفه است چرا که دندان شما را نجات داده و نیاز به کاشت ایمپلنت یا بریج دندان را برطرف می‌نماید. هیچ دندانی به اندازه دندان طبیعی نمی‌تواند زیبایی و عملکرد درست و راحتی برای شما داشته باشد بنابراین نجات دندان طبیعی بهتر از کشیدن دندان بوده و هزینه آن به طور کلی کمتر خواهد بود. هزینه عصب کشی بسته به وضعیت دندان، کلینیکی که به آن مراجعه می‌کنید، اولین یا دومین بار بودن درمان ریشه دندان و تخصص دندان‌پزشک متفاوت است.

باورهای نادرست درباره عصب ‌کشی دندان
باورهای نادرست درباره عصب ‌کشی دندان

۳- دندان درد بلافاصله پس از عصب کشی برطرف می‌شود.

این تصور اشتباه است. بلافاصله پس از عصب کشی اگر چه عصبی وجود ندارد که سیگنال درد را ارسال نماید اما در اثر التهاب بافتهای مجاور تا چند روز ناحیه تحت درمان حساس بوده و احتمالاً  باید مسکن مصرف کنید. ممکن است در چند روز اول هنگام جویدن غذا کمی درد داشته باشید. پس از این مدت درد کاملاً برطرف می‌شود. با این حال در برخی موارد ممکن است پس از اتمام درمان اصلاً دردی نداشته باشید. این امر بستگی به وضعیت دندان و عفونت آن پیش از درمان دارد.

باورهای نادرست درباره عصب ‌کشی دندان
باورهای نادرست درباره عصب ‌کشی دندان

۴- عصب کشی فایده‌ ای ندارد.

 این تصور اشتباه است. میزان موفقیت درمان عصب کشی بسیار بالا است. هیچ چیزی جای دندان خودتان را نمی‌گیرد بنابراین اگر با عصب کشی می‌توانند آن را نجات داد، با مراقبت مناسب می‌توانید سال‌های سال و حتی تا آخر عمر از آن بهره ببرید. عصب کشی در صورتی که درست انجام شود و از مواد مرغوب و روکش مناسب برای آن استفاده شود، بسیار موفقیت‌ آمیز است به طوری که گزارش‌ها نشان می‌دهند در ۸۵% موارد عصب کشی موفق بوده و تا آخر عمر نتایج آن حفظ می‌شود. در صورتی که سال‌ها بعد دوباره دندان عصب کشی شده دچار عفونت شود، می‌توان درمان را دوباره تکرار نمود و دندان را نجات داد. در برخی شرایط مانند شکستگی دندان، پوسیدگی و عفونت عمیق ریشه و یا تحلیل رفتن شدید استخوان اطراف دندان، ممکن است هیچ راهی به جز کشیدن دندان وجود نداشته باشد.

باورهای نادرست درباره عصب ‌کشی دندان
باورهای نادرست درباره عصب ‌کشی دندان

 ۵- باقی ماندن حساسیت دندان پس از عصب کشی طبیعی است.

چنین نیست. باقی ماندن حساسیت و یا درد دندان تا چند ماه پس از عصب کشی طبیعی نیست. از جمله مواردی که باعث باقی‌ ماندن دندان درد پس از عصب کشی می‌شوند، عدم شناسایی و درمان مجراهای فرعی ریشه در حین درمان و یا ترک خوردن دندان تا ریشه می‌باشد. در موارد نادر که درد دندان برطرف نمی‌شود باید بیمار دوباره به دندان‌پزشک مراجعه نمایند. اندودنتیست وضعیت دندان را بررسی کرده و به علت آن پی می‌برد. در مواردی که ریشه دندان شکسته است، هیچ درمانی نمی‌تواند دندان را نجات دهد و تنها راه ‌حل کشیدن دندان است.

۶- عصب کشی باعث از بین رفتن دندان می‌شود.

کاملاً اشتباه است. در حین عصب‌ کشی مجرای ریشه دندان تمیز و ضد عفونی می‌شود این امر به دندان فرصت التیام بخشد نه این که آن را از بین ببرد. عصب‌ها و رگهای خونی داخل پالپ دندان در دوران رشد دندان مواد مغذی لازم را به آن می‌رسانند اما پس از اتمام رشد در اوایل بزرگسالی، تنها عملکرد این بخش از دندان ارسال سیگنال درد در هنگام آسیب‌ دیدگی می‌باشد. به همین علت در صورتی که دندان در اثر پوسیدگی، عفونت، التهاب و یا ضربه دچار آسیب ‌دیدگی می‌شود، درد احساس می‌کنید. این مکانیسم طبیعی بدن برای محافظت از بافت‌ها می‌باشد.  اما پس از عصب ‌کشی دندان دیگر هیچ سیگنال دردی ارسال نمی‌کند، خواه کاملا سالم باشد خواه در حال نابودی. به همین علت چکاپهای دندانپزشکی برای اطمینان از سلامت دندان عصب کشی شده، لازم است.

۷- دندانی که عصب کشی می‌شود باید روکش شود

درست است. معمولاً دندانهایی تحت عصب کشی قرار گرفته اند که پوسیدگی گسترده یا پرشدگی بزرگ دارند. دندان‌هایی که بخش زیادی از آن‌ها پر شده است مستعد شکستگی هستند. به همین علت دندان‌پزشک توصیه می‌کند پس از عصب کشی درمان پست و کور انجام شود. اگر چه پست (میله‌ای که داخل مجرای ریشه قرار می‌گیرد تا کلاهک ترمیمی (کور) روی دندان را محکم نگه دارد) برای نگهداشتن ترمیم استفاده می‌شود اما باز هم باید دندان روکش شود تا محکم‌تر شده و از آن در مقابل آسیب‌های جدید محافظت شود.

۸- همیشه عصب کشی نیاز به چند جلسه دارد.

 این گفته صحیح نیست. امروزه با پیشرفت‌های جدید در بسیاری از مواقع نیازی نیست درمان طی چند جلسه انجام شود بلکه ظرف یک جلسه یک تا دو ساعت می‌توان درمان را تمام کرد. این امر بستگی به تعداد دندان‌های تحت درمان و تعداد مجرای ریشه دندان دارد. در مواردی که عفونت دندان شدید باشد ممکن است ابتدا دارو برایتان تجویز شود. ممکن است دارو به صورت خوراکی باشد و یا این که دندان‌پزشک  دارو را در مجرای ریشه قرار دهد تا به ضد عفونی شدن این ناحیه کمک شود. پس از چند روز درمان تکمیل میشود. در صورتی که عفونت یا عارضه خاصی وجود نداشته باشد درمان ظرف یک جلسه تمام می‌شود.

باورهای نادرست درباره عصب ‌کشی دندان
باورهای نادرست درباره عصب ‌کشی دندان

 ۹- اگر درمان عصب کشی شده عفونت کند باید کشیده شود

این باور اشتباه است. میزان موفقیت عصب کشی حدود ۸۵% است. با این حال اگر دندان عصب کشی شده سال‌ها بعد دوباره درد گرفته و دچار عفونت شود، می‌توان درمان را تکرار کرده و دوباره دندان را نجات داد. در این فرایند دوباره مجرای ریشه تمیز و ضد عفونی می‌شود و تمامی مجرای ریشه با مواد مخصوص پر می‌شوند. گاهی اوقات نیز ممکن است دندان نیاز به قطع ریشه (اپکتومی) داشته باشد که در آن جراحی میکروسکوپی برای قطع نوک ریشه انجام می‌شود و به این ترتیب دندان نجات پیدا می‌کند.

3.4/5 (29 نظر)