دانستنی هایی در مورد ایمپلنت دندانی – بخش اول

ایمپلنت دندانی چیست؟

برای داشتن درکی بهتر از ایمپلنت های دندانی، به ایمپلنت های دندانی به عنوان ریشه های مصنوعی برای دندان ها فکر کنید که معمولاً شبیه پیچ هستند. از ایمپلنت ها برای نگه داشتن گزینه های جایگزین دندان یا بریج ها استفاده می شود. آنها پیشرفته ترین و بهترین راه برای جایگزینی دندان های از دست رفته، مخصوصاً پس از حادثه، بیماری های پریودنتال، یا هر دلیل دیگری باشند. علت این است که ایمپلنت ها، درست مانند ریشه های طبیعی، به طور طبیعی با استخوان فک پیوند می خورند و به پایه ای محکم برای حمایت از دندان های مصنوعی تبدیل می شوند.

انواع ایمپلنت دندانی

دو نوع اصلی ایمپلنت دندانی وجود دارد، که عبارتند از:

ایمپلنت دندانی

ایمپلنت دندانی

  • ایمپلنت های اندوستیل Endosteal– این نوع ایمپلنت ها با جراحی داخل استخوان فک قرار می گیرند. این نوع ایمپلنت ها رایج ترین نوع ایمپلنت های دندانی هستند. پیچ ها یا سیلندرهایی که کاشته می شوند حتی می توانند برای نگه داشتن بیش از یک دندان مصنوعی استفاده شوند.

پس از آنکه ایمپلنت ها کاشته می شوند، دندان های مصنوعی روی آنها قرار می گیرند. آنها به طور طبیعی جوش می خورند تا محکم شوند و اجازه دهند از دندان های جدید خود مانند قبل از دست رفتن دندان های طبیعی استفاده کنید.

  • ایمپلنت‌های ساب پریواستیل Subperiosteal– این نوع ایمپلنت ها با جراحی زیر بافت لثه قرار می گیرند. ایمپلنت های ساب پریواستیل چارچوب های فلزی هستند که از لثه بیرون می زنند تا دندان های مصنوعی را نگه دارند. این نوع ایمپلنت ها گزینه هایی برای افرادی هستند که استفاده از پروتزهای سنتی برای آنها دشوار است و در عین حال ارتفاع استخوان آنها به اندازه کافی نیست.
ایمپلنت دندانی

ایمپلنت دندانی

چرا ایمپلنت دندانی؟

ایمپلنت های دندانی، همانطور که پیش از این اشاره شد، در سراسر دنیا مورد قبول قرار گرفته اند و بسیاری از افراد به دریافت آنها تمایل دارند. علاوه بر مزایای قابل توجه آنها، به این پنج دلیل استفاده از آنها توصیه می شود:

طبیعی بودن و تناسب خوب

ایمپلنت های دندانی مخصوصاً به شکلی طراحی شده اند که شبیه دندان های طبیعی شما باشند، به گونه ای که مخاطب حتی نتواند به مصنوعی بودن و تفاوت آنها با دندان های طبیعی پی ببرد. ایمپلنت ها با استخوان ها جوش می خورند و دائمی می شوند، یا حداقل برای مدت زمانی طولانی در جای خود باقی می مانند.

علاوه بر این، راحتی که آنها به همراه دارند این است که به طور کامل با دندان های طبیعی یکدست می شوند و از ناراحتی همراه با استفاده از پروتزهای متحرک خبری نیست. بعلاوه، اعتماد به نفس فرد بسیار بالا می رود و می تواند با خیال راحت و بدون نگرانی از لغزیدن و بیرون پریدن پروتز مصنوعی، لبخند بزند و در فعالیت های اجتماعی مشارکت داشته باشد.

بهبود در توانایی جویدن غذاها

پروتزهای مصنوعی، مخصوصاً پروتزهایی که مدام می لغزند، می توانند راحت غذا خوردن را برای فرد دشوار کنند. از سوی دیگر، ایمپلنت های دندانی، دائمی هستند و آنقدر محکم هستند که دندان های مصنوعی را در جای خود نگه دارند. این ابزار به بیمار اجازه می دهد بدون هیچ محدودیتی، همچنان وعده های غذایی مورد علاقه خود را داشته باشد.

دوام بالا

ایمپلنت های دندانی برای مدت زمانی طولانی دوام دارند زیرا برای همیشه کاشته شده اند. با مراقبت های صحیح، می توانند یک عمر دوام داشته باشند.

بهبود وضعیت استخوان و ویژگی های دندانی

شهرت ایمپلنت های دندانی به خاطر توانایی آنها در حفظ ساختار دندان ها است زیرا هیچ نیازی به کوتاه کردن یا تراشیدن دندان های مجاور برای بریج ها ندارند. علاوه بر این، با کاهش وخامت وضعیت استخوان که به طور طبیعی منجر به کاهش ارتفاع استخوان می شود، به حفظ استخوان کمک می کند.

راحتی

بر خلاف پروتزهای مصنوعی متحرک، ایمپلنت های دندانی ثابت هستند. هیچ زمانی وجود نخواهد داشت که برای استفاده از آنها شرمنده شوید و مجبور باشید از استفاده آنها اجتناب نمایید. اینها معمولاً مشکلاتی هستند که پروتزهای دندانی دارند و فرد برای نگه داشتن آنها داخل دهان با مشکل مواجه است. ایمپلنت های دندانی به هیچ علتی بیرون نخواهند آمد و هیچ یک از این مشکلات را به همراه نخواهند داشت.

ایمپلنت دندانی

ایمپلنت دندانی

کاشت ایمپلنت چقدر موفقیت آمیز است؟

به طور کلی، نرخ موفقیت ایمپلنت های دندانی به کیفیت ایمپلنتی که انتخاب می کنید و نیز تخصص دندانپزشکی بستگی دارد که کار کاشت آن را انجام می دهد. نرخ موفقت از طریق محلی از استخوان فک که ایمپلنت در آن کاشته می شود نیز بستگی دارد.

نرخ موفقیت ایمپلنت های دندانی که کاشته می شوند، 98% است. این نرخ زمانی که از ایمپلنت های دندانی با کیفیت استفاده می شود، بالاتر نیز می رود. ایمپلنت های دندانی به گونه ای طراحی شده اند که اگر به درستی کاشته شده باشند، می توانند برای مدت زمانی طولانی، حتی برای یک عمر باقی بمانند.

چه افرادی گزینه های مناسبی برای کاشت ایمپلنت هستند؟

اگر تمایل دارید ایمپلنت های دندانی دریافت کنید، بایستی از سلامت عمومی کافی برخوردار باشید. علاوه بر این نباید از دسته مصرف کنندگان همیشگی محصولات تنباکو باشید زیرا مصرف دخانیات می تواند طول عمر ایمپلنت های دندانی را کاهش دهد. هر فردی در هر سنی، می تواند ایمپلنت های دندانی را دریافت کند.

اگر ایمپلنت های دندانی را دریافت نکنید، ممکن است مجبور باشید رژیم غذایی خود را تغییر دهید زیرا دندان های ضعیف یا دیگر روش های جایگزینی دندانی برای خوردن برخی غذاهای خاص مناسب نیستند.

افراد با داشتن شرایط زیر می توانند از ایمپلنت های دندانی استفاده کنند:

  • از دست رفتن یک یا چند دندان
  • بایستی استخوان فک به طور کامل رشد کرده باشد
  • عدم توانایی یا عدم تمایل فرد به استفاده از پروتزهای مصنوعی سنتی
  • وجود استخوان کافی که بتواند ایمپلنت را در جای خود قرار دهد.
  • صبور بودن برای موفقیت آمیز بودن فرایند درمان
  • نداشتن مشکلات دهانی
  • نداشتن مشکلات پزشکی و سلامت، که ممکن است فرایند کاشت ایمپلنت های دندانی را با مشکل مواجه سازند.

در مقاله بعد به ذکر دیگر نکات مربوط به ایمپلنت های دندانی خواهیم پرداخت.

0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code