راهنمای درمان ارتودنسی
در اين نوشته می خوانيد :
- 1 چرا باید از درمان ارتودنسی استفاده کرد؟
- 2 در چه سنی باید درمان ارتودنسی را آغاز نمود؟
- 3 ارتودنسی چه بخش هایی را شامل می شود؟
- 4 آیا لازم است برای ایجاد فضای کافی دندانی هم کشیده شود؟
- 5
- 6 درمان به چه صورت انجام می شود؟
- 7 ابزار فانکشنال چیست؟
- 8 براکت ها از چه موادی ساخته شده اند؟
- 9 هدگیر چیست؟
- 10 بریس اینویزیلاین چیست؟
- 11 الاستیک چیست؟
- 12 درمان ارتودنسی چقدر طول می کشد؟
- 13 وقتی دندان ها در جای درست قرار گرفتند چه اتفاقی می افتد؟
درمان ارتودنسی یکی از راه های صاف کردن یا جابجا کردن دندان ها به منظور بهبود ظاهر دندان ها و نحوه عملکرد آنها است. علاوه بر این، این درمان با توزیع فشاری که به بایت وارد می شود، روی همه دندان ها، می تواند کمک کند در بلند مدت بهتر بتوان مراقب سلامت دندان ها، لثه ها، و مفاصل فک بود.
چرا باید از درمان ارتودنسی استفاده کرد؟
بسیاری افراد دندان های فشرده و کج دارند. درمان ارتودنسی دندان ها را صاف خواهد کرد یا آنها را به موقعیت بهتری جابجا خواهد کرد. این کار می تواند ظاهر شما و نحوه روی هم قرار گرفتن دندان ها را بهبود دهد، در حالی که تمیز کردن آنها نیز راحت تر خواهد شد.
برخی افراد دندان های جلوی فک بالای آنها رو به جلو است. این دندان های “جلو آمده” و برجسته بیشتر مستعد آسیب هستند، اما درمان ارتودنسی می تواند آنها را به سمت عقب حرکت، و آنها را در یک راستا قرار دهد. یا اینکه، نحوه قرار گیری فک های بالا و پایین روی یکدیگر می تواند باعث شود دندان ها ظاهر نازیبایی پیدا کنند و بایت آنها دچار مشکل شود. درمان ارتودنسی می تواند هر دوی این مشکلات را برطرف نماید.
وقتی دندان ها به درستی روی یکدیگر قرار نگیرند، می تواند فشار زیادی به ماهیچه های فک وارد آورد، و باعث بروز مشکلات فک و مفاصل، و گاهی اوقات سر درد، شود. درمان ارتودنسی می تواند به شما کمک کند بایت خود را بهتر روی یکدیگر قرار دهید و از این فشار بکاهید.
در چه سنی باید درمان ارتودنسی را آغاز نمود؟
به طور کلی، بهترین زمان برای انجام درمان ارتودنسی دوران کودکی است، اما افراد بزرگسال نیز می توانند از این درمان بهره مند شوند. سن کمتر از تعداد درست دندان های سالم مهم است. در کودکان ممکن است لازم باشد صبر کرد تا قبل از آغاز درمان تعداد کافی دندان داخل دهان رشد کند.
ارتودنسی چه بخش هایی را شامل می شود؟
مهم ترین چیز، انجام معاینه دقیق است. این کار معمولاً شامل نگاه دقیق به دندان ها و گرفتن عکس رادیوگرافی با اشعه ایکس، و تهیه نمونه گچی از دندان ها است. سپس تیم دندانپزشکی راجع به گزینه های ممکن درمان صحبت خواهد کرد. وقتی به این نتیجه رسیدید که قصد دارید درمان را ادامه دهید، به محضی که تعداد کافی دندان دائمی داشته باشید درمان آغاز خواهد شد.
آیا لازم است برای ایجاد فضای کافی دندانی هم کشیده شود؟
ممکن است درون دهان جای کافی برای رشد و بیرون آمدن همه دندان های دائمی وجود نداشته باشد. در این صورت، لازم است تعدادی از دندان های دائمی شما کشیده شوند تا این فضا ایجاد شود. دندانپزشک به شما خواهد گفت این کار برای شما ضرورت دارد یا خیر. گاهی اوقات این فضا با روش های درمان دیگر ایجاد خواهد شد.
درمان به چه صورت انجام می شود؟
درمان ارتودنسی می تواند با انواع ابزارهای ارتودنسی انجام شود، که پر کاربردترین آنها بریس است. بریس ها در انواع مختلفی در دسترس هستند:
بریس های متحرک
درمان های ساده را می توان با بریس های متحرک انجام داد (ابزاری که می توان برای تمیز کردن آن را از دهان خارج نمود). این ابزار سیم های نرم و فنرهای متصل به آن دارد که دندان ها را با فشار ملایمی جابجا می کنند.
بریس های ثابت
اغلب، لازم است دندان ها بهتر از آنچه بریس های متحرک می توانند انجام دهند، جابجا شوند. بنابراین از یک بریس ثابت استفاده می شود. این نوع بریس ها براکت ها و بندهایی دارند که به طور موقت به دندان ها چسبانده می شوند. یک سیم منعطف همه براکت ها را به یکدیگر متصل می کند و اجازه می دهد دندان ها جابجا شوند. بیمار نمی تواند ابزار را از دهان خارج کند به همین دلیل ابزار ثابت نامیده می شود.
ابزار فانکشنال چیست؟
گاهی اوقات این امکان وجود دارد که نحوه رشد فک ها، با استفاده از بریس های فانکشنال تغییر کند. این ابزار با استفاده از قدرت ماهیچه فک ها عمل می کند و می تواند به درمان مشکلات خاصی کمک کند.
براکت ها از چه موادی ساخته شده اند؟
براکت های ثابت همیشه از جنس فلز ساخته نمی شوند. مخصوصاً برای افراد بزرگسال، براکت ها می توانند از پلاستیک و سرامیک ساخته شوند.
هدگیر چیست؟
مانند بریس ها، برخی افراد نیاز به استفاده از هدگیر دارند. معمولاً فرد مجبور است از آن عصر یا شب ها استفاده کند. اگر آنگونه که به شما گفته شده است از آنها استفاده نکنید، ممکن است در انتهای درمان دندان های جلوی شما رو به جلو متمایل شوند.
بریس اینویزیلاین چیست؟
بریس های اینویزیلاین “الاینرهای” سفت، پلاستیکی، و شفافی هستند که برای صاف کردن دندان ها استفاده می شوند. برای انجام این کار، برای هر بیمار، یک دسته الاینرهایی طراحی و ساخته می شوند که تفاوت های اندکی با یکدیگر دارند. هر یک از آنها به مدت دو هفته استفاده می شود، سپس با الاینر بعدی تعویض می شود. آنها از پلاستیک شفاف ساخته شده اند، بنابراین تقریباً غیر قابل دیدن هستند. در نتیجه هیچ کس متوجه ابزار روی دندان ها نخواهد شد.
الاستیک چیست؟
گاهی اوقات نوارهای کشی خاصی به براکت های ثابت متصل می شوند تا به جابجایی دندان ها کمک کنند. ارتودنتیست به شما خواهد گفت آیا به الاستیک ها نیاز دارید یا خیر.
درمان ارتودنسی چقدر طول می کشد؟
طول درمان ارتودنسی به میزان وخامت مشکل شما بستگی دارد و دوره درمان آن می تواند بین چند ماه تا دو سال و نیم متغیر باشد. اکثر افراد می توانند ظرف یک تا دو سال درمان شوند.
وقتی دندان ها در جای درست قرار گرفتند چه اتفاقی می افتد؟
با اتمام درمان لازم است مدتی دندان ها در جای خود حفظ شوند. این دوره “حفظ” نامیده می شود و ابزاری که برای این منظور استفاده می شود ریتینر یا نگهدارنده نامیده می شود. ریتینرها دندان هایی که به تازگی صاف شده اند را در جای خود نگه می دارند تا استخوان و لثه اطراف به ثبات برسند. بسته به مشکل اصلی، ریتینرها می توانند متحرک یا ثابت باشند.
چنانچه مایل به دریافت خدمات تخصصی ارتودنسی در شهر اراک یا تهران هستید. برای ارتباط با متخصص ارتودنسی کلیک کنید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.