آیا مکیدن انگشت به دندان ها آسیب می رساند؟

هیچ چیز غیر عادی و اشتباهی در مورد کودکانی که انگشت خود را می مکند وجود ندارد، با این حال، والدین در سراسر دنیا پیوسته نگران عادت مکیدن انگشت کودکان خود هستند.

آیا مکیدن انگشت بد است؟

مکیدن انگشت چیزی است که نوزادان حتی قبل از تولد با آن به آرامش می رسند. بسیاری از والدینی که با تازگی پدر و مادر شده اند از دیدن تصاویر سونوگرافی فرزند خود داخل رحم که این رفتار را از خود نشان می دهد شگفت زده می شوند.

مکیدن نوعی مکانیزم آرامش بخش است. این رفتار با تمایل طبیعی نوزادان به تغذیه شدن از سینه مادر ارتباط دارد.

وقتی نوزادان و کودکان مضطرب هستند یا برای مدت زمان طولانی از والدین خود دور هستند، آنها به مکیدن انگشت برای آرام کردن خود پناه می برند. این رفتار زمانی را به آنها یادآوری می کند که با والدین خود سپری کرده اند.

اکثر پزشکان موافق هستند که مکیدن انگشت برای کودکان کم سن مشکلی نیست. با این حال، اگر کودک شما با رویش دندان های دائمی خود به این رفتار با شدت ادامه دهد می تواند مشکل آفرین شود.

زمان مناسب برای ترک عادت مکیدن انگشت

کودکان نیاز دارند قادر باشند به خود آرامش بدهند تا به استقلال برسند. مکیدن انگشت یک روش غیر مخرب برای رسیدن به آن است. در اکثر موارد مکیدن انگشت کودکان به صورت خود به خود برطرف می شود. برخی کودکان متوجه ننگ اجتماعی داشتن این رفتار می شوند و آن را ترک می کنند. بقیه راهی برای آرام کردن خود پیدا می کنند که مکیدن انگشت را شامل نمی شود.

اگر رفتار مکیدن انگشت کودک شما شدید است و پس از پنج سالگی او ادامه پیدا کند، زمان مداخله فرا رسیده است. بهتر است از تشویق های مثبت برای ترک رفتار استفاده کنید.

  • برای کودکان کم سن تر، استفاده از پستانک را امتحان کنید که در دراز مدت منجر به بروز آسیب های کمتری خواهد شد.
  • یک سیستم پاداش و جایزه سرگرم کننده خلق کنید که به کودک شما چیزی بدهد که هر روز بدون مکیدن انگشت از آن لذت می برد.
  • محدودیت های زمانی راحت وضع کنید، مانند نمکیدن انگشت قبل از رفن به رختخواب.
  • با گذاشتن استیکرهای مورد علاقه کودک روی تقویم برای او یادآوری کنید چند روز است بدون مکیدن انگشت سپری کرده است.
  • تفریحی به دندانپزشک مراجعه کنید تا به سادگی برای او توضیح دهد مکیدن انگشت چه تأثیری روی دندان های او خواهد داشت.
  • مطمئن شوید خانه شما مکانی امن است جایی که کودک شما احساس نخواهد کرد برای احساس راحتی نیازی به مکیدن انگشت دارد.
  • به آرامی به او یادآوری کنید انگشت خود را نمکد.

پرخاشگر بودن تنها آنها را مجبور خواهد کرد تا انگشت خود را بیشتر بمکند زیرا نیاز دارند احساس راحتی بیشتری داشته باشد. علاوه بر این، باعث می شود کودک شما احساس کند کار اشتباهی انجام داده است وقتی مکیدن انگشت یک رفتار طبیعی است.

یک نگرانی جدی در مورد مکیدن انگشت این است که کودکان در مورد شستن دست ها چندان دقت ندارند. مکیدن انگشت می تواند باعث شود آنها به سرعت با سرماخوردگی و آنفولانزا تماس پیدا کند، که به دیگر اعضای خانواده منتقل می شود.

مشکلات دندانی همراه با مکیدن انگشت طولانی مدت

اگر کودک وقتی دندان های دائمی او بیرون می آیند به عادت مکیدن انگشت خود ادامه دهد، می تواند منجر به تعدادی مشکلات جدی دندانی شود.

اگر کودک قبل از بیرون آمدن دندان های دائمی مکیدن انگشت خود را ترک نکند بسیاری از این مشکلات برطرف خواهند شد. برخی از آنها نیاز به مداخله پزشکی از بریس ها تا جراحی داشته باشند.

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت

اوربایت ناشی از مکیدن انگشت

اوربایت زمانی اتفاق می افتد که دندان های فک بالا ذو به جلو هستند و وقتی کودک دهان خود را می بندد دندان های فک بالا دندان های فک پایین را پوشش می دهند. اوربایت های شدید می توانند باعث بد شکلی فک و ظاهر کودک شوند.

مکیدن انگشت ، وقتی دندان های دائمی کودک شروع به بیرون آمدن می کنند، دندان های جلوی فک بالا را رو به جلو هل می دهد. در برخی موارد، این مشکل باید با هدگیر حل شود زیرا بریس ها عمل نمی کنند.

اوربایت ها می توانند منجر به مشکلات تنفسی، ناتوانی در درست جویدن، و آسیب به دندان های دیگر کودک شوند.

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت

اپن بایت ناشی از مکیدن انگشت

اپن بایت زمانی اتفاق می افتد که وقتی کودک دندان های خود را روی یکدیگر می گذارد دندان های جلوی او اصلاً با یکدیگر تماس پیدا نمی کنند. این عدم تماس می تواند منجر به بروز مشکلات بایت، جویدن، گاز زدن، و بلع شود.

اپن بایت نه تنها منجر به بروز مشکلات بایت می شود، بلکه باعث می شود دندان های عقب کودک نیز اغلب روی یکدیگر ساییده شوند. این تماس های مداوم می توانند موجب ساییدگی دندان های مولر روی یکدیگر یا شکستن آنها شوند.

کودکانی که اپن بایت دارند اغلب نوک زبانی حرف می زنند یا دیگر مشکلات گفتاری دیگر برای آنها بروز می یابد.

تغییر در نحوه قرار گرفتن دندان ها روی یکدیگر

مکیدن انگشت می تواند باعث شود دندان های دائمی کودک که در حال رویش هستند در مسیرهای نسبتاً متفاوتی رشد کنند.

  • شلوغی و نامرتبی بیش از حد دندان ها- مکیدن انگشت می تواند شکل قوس دندانی بالا را تغییر دهد. وقتی این اتفاق رخ می دهد، دندان های دائمی کودک جای کافی که برای رویش صحیح نیاز دارند را در اختیار ندارند. وقتی رویش دندان های دائمی آغاز می شود، آنها جابجا می شوند تا جایی برای بیرون آمدن پیدا کنند، که منجر به داشتن لبخندی با دندان های کج می شود.
  • فاصله بین دندان ها- فشار رو به جلوی مکیدن انگشت می تواند باعث شود بین دندان های جلوی کودک حین رشد آنها فاصله ایجاد شود.

آسیب به سقف دهان

پلیت یا همان سقف دهان کودکان نرم باقی می ماند تا زمانی که به حدود شش سالگی برسند.

فشار مداوم روی این نقطه نرم می تواند باعث شود پلیت او فرو بریزد (پایین بیاید). سقف دهان پایین آمده می تواند منجر به بروز مشکلات جدی برای تنفس، مانند آپنه انسدادی خواب، شود.

نگرانی دیگر کراس بایت است. این شرایط زمانی بوجود می آید که سقف دهان کودک به دلیل مکیدن شدید و طولانی مدت انگشت رو به پایین کشیده می شود.

این نوع کراس بایت باعث می شود دندان های عقب فک بالا رو به زبان پایین بیایند. کودکانی که کراس بایت نادرستی به این شکل دارند به نظر می رسد بخشی از صورت آنها گود شده است.

آیا نگران دندان های کودک خود هستید؟ او را نزد دندانپزشک ببرید.

آیا مکیدن انگشت بد است؟ نه اگر والدین با دقت دندان های کودک خود را تحت نظر داشته باشند.

همه ما می خواهیم کاری را انجام دهیم که برای کودکان ما بهتر است. گاهی اوقات، به معنای پیدا کردن راهی برای آرام کردن آنها است تا در نهایت منجر به بروز آسیب های جدی به دندان های آنها نشود. قطعاً اگر آنها این عادت را ترک نکنند عواقب بدی در انتظار آنها خواهد بود.

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت

استفاده از ابزارهای ارتودنسی برای ترک عادت مکیدن انگشت

ابزارهای ترک مکیدن انگشت که به صورت سفارشی ساخته می شوند خط مقدم مبارزه در برابر عادت مقاوم مکیدن انگشت هستند، در اینجا برای شما توضیح می دهیم چرا!

مطمئناً همه شما با من موافق هستید که ترک عادت مقاوم مکیدن انگشت می تواند کاری غیر ممکن باشد. ممکن است تمام کارهایی که امتحان کرده اید با شکست مواجه شده باشند. بسیاری از والدین احساس نا امیدی می کنند و به دنبال متخصصی هستند که به آنها کمک کند این عادت قوی کودک آنها ترک شود. ارتودنتیست ها همان متخصصانی هستند که می توانند به شما کمک کنند.

ابزارهای ترک عادت مکیدن انگشت نوعی ابزار دندانی هستند که برای ترک عادت مقاوم مکیدن انگشت در کودکان و افراد بزرگسال استفاده می شوند. این ابزارها مانع قرار دادن انگشت داخل دهان، در موقعیت راحت و آرام بخش، می شوند.

قبل از ساخت ابزار توسط متخصص، ابتدا باید در مشاوره اولیه، مکیدن انگشت از روی عادت تشخیص داده شود. پس از جایگذاری ابزار داخل دهان، عادت به تدریج و به مرور زمان از بین خواهد رفت.

ابزارهای ترک عادت مکیدن انگشت در 4 مرحله راحت ساخته می شوند:

  1. معاینه و تشخیص توسط ارتودنتیست، که در نهایت استفاده از ابزار را برای ترک عادت برای کودک شما تجویز خواهد کرد.
  2. ابزار با گرفتن قالب یا اسکن دیجیتالی از دندان های بیمار، به صورت سفارشی ساخته می شود.
  3. لابراتوار دندانپزشکی با استفاده از قالب یا اسکن، ابزار ثابت یا متحرک را خواهد ساخت. نوع خاص ابزار توسط پزشک کودک مشخص خواهد شد.
  4. ارتودنتیست پس از دریافت ابزار بعد از آماده سازی از شما می خواهد برای دریافت آن مراجعه کنید تا درمان کودک شما آغاز شود.

ابزار ترک عادت در جای خود و داخل دهان کودک باقی می ماند تا زمانی که عادت مکیدن انگشت ترک شود. این درمان ممکن است 6 ماه یا حتی بیشتر طول بکشد، زیرا این عادت واقعاً مقاوم است.

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت

چه زمانی باید برای دریافت ابزار ارتودنسی ترک عادت مکیدن انگشت اقدام کرد؟

ابزار ترک عادت مکیدن انگشت باید زمانی استفاده شود که مکیدن انگشت اولیه دوران کودکی تا پس از 4-5 سالگی ادامه پیدا کند. وقتی کودک شما رشد می کند و بزرگ می شود، مکیدن انگشت می تواند موجب تخریب ساختار اسکلتی دهان و دندان های او شود.

عموماً، والدین قبل از استفاده ابزارهای ترک عادت مکیدن انگشت به عنوان آخرین راهکار، روش های دیگری را امتحان می کنند. به واسطه تغییرات آسیب رسانی که در استخوان فک و دندان ها در نتیجه عادت مقاوم و مستمر مکیدن انگشت می توانند بوجود بیایند، ارتودنتیست ها توصیه می کنند استفاده از این ابزارها باید در خط مقدم درمان قرار بگیرد.

ابزارهای ترک عادت مکیدن انگشت باید زمانی استفاده شوند کودک دچار اضطراب اجتماعی شود یا از زیبایی خود ابراز نگرانی کند. این اتفاق ممکن است به این دلیل رخ دهد که عادت مکیدن انگشت می تواند تغییر چشمگیری در موقعیت دندان ها ایجاد کند.

این تغییرات در موقعیت دندان ها می تواند باعث شود کودکی که به سنین مدرسه رسیده است مورد تمسخر دانش آموزان دیگر قرار بگیرد. این می تواند موجب تشدید اضطراب، صدمه، و ترک شود. کودکی که در سن مدرسه است و عادت مکیدن انگشت را دارد، بهترین گزینه برای استفاده از این ابزارها است تا به ترک این عادت مخرب کمک کنند.

انواع ابزارهای ارتودنسی ترک عادت مکیدن انگشت

انواع مختلف ابزارهای ارتودنسی وجود دارند که می توانند به توقف عادت مکیدن انگشت کمک کنند. ارتودنتیست تصمیم خواهد گرفت کدام گزینه برای کودک شما مناسب تر است. دو دسته اصلی ابزاری که برای ترک عادت مکیدن انگشت استفاده می شوند ابزارهای متحرک و ابزارهای ثابت هستند.

ابزارهای متحرک

یک ابزار متحرک اصلاح بایت می تواند داخل دهان گذاشته یا خارج شود. ابزار متحرک ترک عادت مکیدن انگشت نیاز به 100% همکاری بیمار دارد و تنها در صورتی مؤثر خواهد بود که بیمار به استفاده از آن تمایل داشته باشد.

بیماری که نمی خواهد عادت مکیدن انگشت خود را ترک کند به طور خواسته ابزار را از دهان خود خارج می کند. به همین دلیل، نرخ موفقیت ابزارهای ترک عادت مکیدن انگشت پایین است. مهم ترین مزیت ابزارهای متحرک این است که برای غذا خوردن و پاکسازی درست دندان ها و لثه ها می توانند از دهان خارج شوند.

ابزارهای متحرک

یک ابزار ثابت اصلاح بایت واقعاً نمی تواند از دهان خارج شود. ابزارهای ثابت مشکلات تعهد به استفاده از ابزار را برطرف می کند، مشکلی که افرادی با آن دست و پنجه نرم می کنند که عادت آنها به سختی نهادینه شده است.

از آنجا که آنها نمی توانند با تمایل خود فرد از دهان خارج شوند، افرادی که از روی عادت انگشت می مکند هیچ انتخاب دیگری ندارند جز آغاز روند ترک کردن عادت. با این حال، از آنجا که آنها نمی توانند ابزار را از دهان خود خارج کنند، ممکن است عادت کردن به غذا خوردن، حرف زدن، و پاکسازی اطراف ابزار دشوار باشد.

در دو دسته ابزاری که برای ترک عادت مکیدن انگشت معرفی شدند، سه نمونه پر استفاده تر هستند. این سه نوع عبارتند از:

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت

The Hay Rake

مشخصه ویژه این ابزار چنگک یا شاخه های کوتاهی است که قسمت گوشتی انگشت وقتی داخل دهان می شود، چنگک ها داخل آن فرو می روند که باعث بروز ناراحتی برای فرد می شود. ابزار های ریک هر بار که بیمار سعی می کند انگشت خود را به سمت دهان ببرد او را تنبیه می کند. این رفتار مجازات یادآوری کننده است. وقتی انگشت داخل دهان فرو می رود، شاخک ها به داخل انگشت فرو می روند و باعث بروز ناراحتی یا درد می شوند.

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت

Thumb Crib

مشخصه ویژه این ابزار قفس یا حصاری است که درست زیر سقف دهان جای می گیرد. ابزار قفس انگشت برای ترک عادت مکیدن انگشت با پیشگیری از فشار وارد کردن و احساس مکیدن در سقف دهان عمل می کند. با وجود ابزار Thumb Crib مکیدن انگشت هیچ محرکی نخواهد داشت، این کار بی فایده به نظر خواهد رسید و عادت با استفاده مداوم ابزار ترک خواهد شد.

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت

Bluegrass appliance

مشخصه ویژه ابزار بلوگراس چرخک یا غلطکی است که در آن تعبیه شده است. غلطک در جلوی نیمه جلویی سقف دهان تعبیه می شود و بیمار به جای آنکه انگشت خود را بمکد غلطک را با زبان خود می چرخاند. این به کودک جایگزینی برای عادت مکیدن انگشت می دهد و یک ابزار ضد مکیدن انگشت مؤثر است.

از آنجا که این ابزار ضد عادت مکیدن انگشت بر اساس تشویق مثبت می باشد و کمتر تهاجمی است، می تواند در اوایل دوران واسط دندانی (دوره ای که تعدادی از دندان ها دائمی و تعدادی دیگر شیری هستند) از رشد دندان ها، یا در کودکان 6 یا 7 ساله استفاده شود.

ابزارهای ارتودنسی ترک عادت مکیدن انگشت چه مدت باید داخل دهان باقی بمانند؟

به طور کلی، یک ابزار برای ترک عادت مکیدن انگشت باید تا زمانی استفاده شود که ابتدا عادت شود، به اضافه زمانی برای حصول اطمینان از اینکه عادت بلافاصله برنمی گردد.

برای موارد خفیف تا متوسط عادت مکیدن انگشت، کلاً لازم است 3تا 6 ماه ابزار استفاده شود. کسی که عادت مکیدن انگشت در او مقاوم است، باید ابزار را تا یک سال استفاده کند.

در مواردی که عادت مکیدن انگشت پس از درمان اولیه باز گردد، ابزار جدیدی ساخته می شود. ابزار جدید برای مدت زمان طولانی تری باید استفاده شود تا اطمینان حاصل شود که عادت باز نمی گردد.

مزایای ابزارهای ترک عادت مکیدن انگشت

مزایای متعددی برای استفاده از ابزار برای عادت مکیدن انگشت وجود دارد. به دلیل تغییرات اسکلتی و دندانی که مکیدن انگشت برای مدت طولانی تر می تواند بوجود بیاورد، مزایای زیادی برای درمان وجود دارد.

عادت مکیدن انگشت می تواند موجب انقباض قوس دندانی بالا، و رو به جلو آمدن دندان های جلوی فک بالا و انحراف رو به داخل دندان های جلوی فک پایین شود. توقف مکیدن انگشت اگر به اندازه کافی زود انجام شود، اجازه خواهد داد دندان های قوس دندانی بالا به درستی رشد کنند و دندان های عقب به موقعیت طبیعی خود باز گردند.

مزیت اصلی دیگر توقف عادت مکیدن انگشت افزایش اعتماد به نفس است. افرادی که عادت مکیدن انگشت را دارند، به لحاظ روانشناختی از تغییرات جسمی در دندان ها و بایت خود رنج می برند.

تغییرات در موقعیت دندان ها می تواند حرف زدن و گاز زدن غذا را دشوار سازد. بنابراین، افرادی که انگشت می مکند در مورد لبخند زدن، حرف زدن با افراد، غذا خوردن در اماکن عمومی حساس هستند. به این دلیل، بسیاری از این بیماران می خواهند این عادت را ترک کنند اما بدون کمک قادر به انجام آن نخواهند بود.

ابزارهای ترک عادت مکیدن انگشت چقدر مؤثر هستند؟

ابزارهای مکیدن انگشت برای ترک عادت مکیدن انگشت بسیار مؤثر هستند، مخصوصاً در کودکانی به اندازه کافی انگیزه دارند. هر چه کودک انگیزه بیشتری برای ترک عادت داشته باشد، عادت سریع تر ترک خواهد شد.

به طور کلی، افرادی که انگشت می مکند ظرف 6 تا 8 ماه عادت خود را ترک خواهند کرد. در طول این 6 تا 8 ماه، تغییرات دندانی مانند اپن بایت بدون بریس ها یا ابزارهای اضافی به صورت خود به خود بسته خواهد شد. این زمان اضافی موجب انگیزه بخشی بیشتر به کودک خواهد شد و اطمینان حاصل خواهد شد که عادت ترک خواهد شد.

سایر جایگزین های ابزارهای ارتودنسی عادت مکیدن انگشت

چند وسیله برای کمک به ترک عادت مکیدن انگشت وجود دارند که می توانند بدون نسخه تهیه شوند. این جایگزین ها شامل درمان های مکانیکی و درمان های شیمیایی و برنامه های تغییر رفتاری هستند.

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت

درمان های مکانیکی

این راهکار برای عادات متوسط مؤثر هستند، اما برخی والدین متوجه می شوند که این راهکارها برای دراز مدت عملی نیستند، زیرا آنها اغلب شامل پوشاندن انگشت هستند یا پایین نگه داشتن انگشت. کودکی که نخواهد این عادت را ترک کند راهی برای رهایی از این ابزار پیدا می کند.

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت

درمان های شیمیایی

درمان شیمیایی عبارت است از استفاده از یک ترکیب بد مزه و بد بو روی انگشت که به کودک یادآوری می کند این کار را انجام ندهد.

رفتار درمانی

یکی از راهکارهای مؤثر دیگر حضور کودک در برنامه های تغییر رفتار است. در این برنامه ها از متخصصانی کمک گرفته می شود که تمام جنبه های این عادت را مورد بررسی قرار می دهند و بهترین حمایت ها را به کودکانی ارائه می دهند که در این عادت بسیار مقاوم هستند تا بتوانند با موفقیت عادت خود را ترک کنند.

اگر به دنبال یه متخصص ارتودنسی خوب در تهران میگردید با ما در تماس باشید…

0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code